home | contact | route

Camping de Tol

De Omgeving van camping de Tol - Zuidwest Drenthe

De omgeving van camping de Tol kan worden omschreven als zeer rustig, u heeft bij ons nagenoeg geen last van verkeer of andere drukte, hooguit wat landbouw- en fietsverkeer. Vanuit de camping kunt u dan ook direkt gaan fietsen of wandelen en genieten van alle natuur en rust in de omgeving.

Fietsen in Zuidwest Drenthe

De omgeving van zuidwest Drenthe staat bekend als fraai, landelijk en natuurrijk, en leent zich uitstekend voor fiets- en wandelliefhebbers. Het befaamde net van fietsknooppunten is inmiddels ook voor ons gebied beschikbaar, en voert ook langs ons terrein.

Wandelen in Nationaal Park Dwingelderveld

Verder is het Dwingelderveld met zijn schaapskuddes en onafzienbare heidevelden een bezoek meer dan waard, en ook het fraaie Reestdal met zijn ooievaarstation mag niet worden overgeslagen. Verder is ook noordwest Overijssel met zijn vele water kort bij.

Staatsbossen Drenthe - Ruinen

Aan de noord- en oostzijde bevinden zich de staatsbossen van de boswachterij Ruinen, waar u tal van wandel- en fietspaden aantreft, genoeg om nog uren rond te zwerven zonder veel publiek tegen te komen.

Meppel en Hoogeveen

Uitgaan en winkelmogelijkheden te over in Meppel, Hoogeveen en tal van dorpen in de buurt. Denk bv. aan Ruinen met zijn bekende brinkavonden in de zomer en aan de donderdag Meppeldagen, en de befaamde Drentse rijwielvierdaagse.

Noorder dierenpark Emmen

Het Noorder dierenpark Emmen en een dagje Duitsland is ook goed te doen. Voor degenen die van bv. vissen, zwemmen, golfen, lopen of paardrijden houden zijn er legio mogelijkheden...

 

Links © Virunga Webdesign